
Ingredienser
Tårtbotten
5 dl mjöl
5 dl socker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2.5 dl mjölk
1.5 dl rapsolja
2 stora ägg
2 tsk vaniljextrakt
2 dl starkt kaffe
Chokladmousse
200 g mjölkchoklad
4 dl grädde
Hallonfyllning
400 g philadelphiaost
200 g vit choklad
2 dl florsocker
3 dl hallon
Beskrivning
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra två 24 cm formar. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulber, bikarbonat och salt väl i en skål. Tillsätt mjölk, olja, ägg, vaniljextrakt och till mjölet och vispa i hop på medelhastighet. Sänk hastigheten och tillsätt kokande kaffe till smeten tills det blandats väl. Fördela smeten i de båda formarna och baka i ca 30-35 min, testa med sticka i mitten den ska inte vara kletig. Chokladmousse Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn tills chokladen är 50 grader varm. Låt sedan svalna lite den får inte vara för varm när den tillsätts i grädden. Vispa grädden. Blanda ner en tredjedel av grädden i chokladen. Vänd ner den resterande grädden i chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.
Hallonfyllning
Smält den vita chokladen och låt svalna. Vispa ihop philadelphiaost och socker. Addera sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt. Rör till sist i hallonen. Fördela fyllningen mellan varje tårtbotten.