
Ingredienser
25g jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0.5 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl
3/4 msk Brödkrydda
Beskrivning
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.Tillsätt vetemjölet lite i taget – använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.Låt jäsa under bakduk ½ – 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25×35 cm om man vill ha tunn pizza. Förgrädda i ugn ca 10 min. Lägg på tomatsås och vilken fyllning du vill ha samt ost och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.