
Ingredienser
2 ägg
1 dl socker
1 dl muscovadosocker
1 kuvert saffran
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
100g smör, rumstempererat
100g vit choklad
1 dl mandel
1 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
Beskrivning
Mortla saffran med en tsk av sockret. Vispa ägg, socker, muscovadosocker och vaniljpulver fluffigt. Vispa i saffranet. Hacka chokladen och mandeln grovt och rör ihop med det mjuka smöret. Vispa ihop äggvispet och smörblandningen. Sikta i bakpulvret, mjölet och saltet. Rör ihop till en deg. Dela degen i två och platta ut till två längder, ca 8 cm bred 1.5 cm tjock, på en bakplåt med bakplåtspapper.Grädda i 200 grader i ca 15 min. Beroende på hur tjock de är kan någon extra minut behövas.Ta ut plåten och skär längderna i ca 1 cm breda skorpor. De kommer fortfarande vara rätt mjuka när detta görs. Skär därför med försiktighet så de inte går sönder. Lägg ut skorporna med mellanrum på plåten och sätt in i ugnen igen. Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan lite på glänt. Låt plåten stå i ugnen tills den är helt sval och skorporna har torkat till spröda små saker. Viktigt att inte sätta in dem i burk förrän de svalnat helt annars blir de mjuka.