Snabba scones i muffinsform

scones

Lördagsmorgon kräver scones! Dessa otroligt enkla men ack så goda scones, gör vi nästan varje helg. Bara att röra ihop direkt på morgonen och in i ugnen. Går även bra att frysa in och värma upp för att äta även nästa helg.

 

Ingredienser:

8-9 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
4 tsk bakpulver
100 g kallt smör
4 dl mjölk

 

Beskrivning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinsform med smör som har plats för 12st bröd. 
  3. Blanda de torra ingredienserna med en visp så att alla klumpar försvinner.
  4. Hyvla ner kallt smör i mjölblandningen och blanda samman till en smulig massa med fingrarna.
  5. Tillsätt mjölken och rör ihop snabbt till en en kladdig smet. Den ska inte knådas utan bara röras ihop så att mjölet är väl fördelat.
  6. Tag en sked eller skopa och klicka ut smeten jämt fördelat på 12 i varje form.
  7. Baka mitt i ugnen ca 20 min. Tills lätt gyllenbrun yta. 
  8. Serveras direkt med smör.