Äppelpaj (smulpaj)

äppelpaj

Ingredienser

Deg smulpaj:                                                                

1,5 dl Vetemjöl                  

1,5 dl Havregryn                                       

2 msk Strösocker                                     

100 gram Smör el. margarin                  

Pajform (22-25 cm)

Fyllning:                                                  

6 st Äpplen (syrligt)           

2 msk Strösocker               

0.5 msk Kanel (mald)

Beskrivning

1. Smält matfett i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

2. Sätt ugnen på 225°C.

3. Skala, kärna ur och skär äpplen i klyftor. Fyll botten på en ugnssäker form med äppelklyftorna. Strö över socker och kanel. Strö smuldegen över.

4. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

5. Servera med vaniljglass.