Budapestrulle med banan

budapestrulle

Ingredienser

6 st äggvitor

3 dl socker

2 tsk snabbmarsanpulver

Lite smör till långpannan.

 

Fyllning

3-4 dl grädde

3 bananer

 

Ev. mörk choklad till ganering

 

Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna fasta (det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner eller faller ut) Tillsätt socker och marsan och vispa ihop. Smöra bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut till ett jämt lager i hela långpannan. Om man vill kan man i spritsa ut den i längder så får den fina kurvor som på bageri. Grädda i ugnen 15-20 min tills den fått lagom färg. Ta ut ur ugnen och lyft över hela papperet på galler och låt svalna.  När den är helt svalt vispa grädde och skär bananen i skivor och rör ihop.Lägg ett till bakplåtspapper i en bakplåtsform och vänd runt marängen. Dra sedan försiktigt bort bakplåtspappret.Bred sedan grädd- och bananblandningen över nästan hela marägen. Lämna lite längst ut på långsidan så det går ihop. Rulla sedan ihop tårtan på längden och se till att skarven hamnar underst. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering.