Budapestrulle med banan

budapestrulle

En riktig klassiker som håller än. Budapest är en av mina absoluta favoritbakelser. Speciellt denna då jag inte är något stort fan av nötter som fastnar i tänderna. 

Ingredienser

8 st äggvitor

4 dl socker

3 tsk snabbmarsanpulver

Lite smör till långpannan.

 

Fyllning

3-4 dl grädde

3 stora bananer

 

Ev. mörk choklad till ganering

 

Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa äggvitorna fasta (det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner eller faller ut). 
Tillsätt socker och marsanpulver och vispa ihop till en smidig maräng. Sockret ska inte längre gå att känna när man tar lite mellan fingrarna då är marängen redo. Bred ut marängen till ett jämt lager i långpannan. Om man vill kan man i spritsa ut den i längder så får den fina kurvor som på bageri. Jag brukar använda en stjärntyll. Grädda i ugnen ca 20 min tills den fått lagom färg. Ta ut ur ugnen och lyft över hela papperet på galler och låt svalna. När den är helt svalt vispa grädde och skär bananen i skivor och rör ihop.Lägg ett till bakplåtspapper i en bakplåtsform och vänd runt marängen. Dra sedan försiktigt bort bakplåtspappret.Bred sedan grädd- och bananblandningen över nästan hela marägen. Lämna lite längst ut på långsidan så det går ihop. Rulla sedan ihop tårtan på längden och se till att skarven hamnar underst. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering.