
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
185g hackad mörk choklad
200g hackad mjölkchoklad
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter. Vispa smör, socker och farinsocker poröst och rör i ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.Tryck ut degen i stekpannan. Grädda i ugnen i ca 40 minuter.Låt inte kakan stå inne för länge för den fortsätter att gräddas en stund sedan den har tagits ut ur ugnen. Låt svalna på galler. Kakan kan serveras varm eller kall. Skär den i skivor och servera den som den är eller med en kula vaniljglass.