
Ingredienser
Botten:
200 g oreos
60 g smält smör
Fyllning:
220 g choklad (40-60 % kakaohalt)
350 g philadelphiaost
1.5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ganache:
200 g choklad (40-60% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
Valfritt tillbehör:
2 dl vispgrädde
Beskrivning
Botten
1. Börja med att klä en form med löstagbar kant (24 cm) med bakplåtspapper i botten och längs kanterna (klipp en remsa och sätt på indian av kanten).
2. Smält smöret och låt stå.
3. Mixa oreokakorna fint i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop.
4. Tryck ut kakmixet i botten av formen med baksidan av en sked. Packa hårt. Ställ sedan i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning
1. Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna.
2. Vispa ihop philadelphiaost, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i din köksassistent på hög hastighet till ett fast fluff.
3. Vänd ner den smälta chokladen och rör ihop en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och låt sedan kakan stå i kylskåpet i 2 timmar.
Ganache
1. Hetta upp grädden i en kastrull på medelhög värme.
2. Rör ner chokladen och rör tills all choklad smält. Låt ganachen svalna en aning och häll den sedan över kakan. Låt stå i kylskåpet tills ganachen stelnat. Dekorera eventuellt med färska bär och vispad grädde till. Recept och bild från Fridas Bakblogg