Jordgubbsglass

jordgubbsglass

Smarrig jordgubbsglass för varma dagar. Funkar perfekt att frysa direkt eller baka i glassmaskin.

 

Ingredienser:
0.5 dl strösocker
500 g frysta jordgubbar
2 st äggulor och 0.5 dl florsocker
2 st äggvitor och 2 msk strösocker
2 dl vispgrädde

 

Beskrivning:

  1. Låt jordgubbarna tina och mosa sedan ihop dem med 0.5 dl strösocker.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk strösocker 
  3. Vispa äggulorna och florsockret pösigt
  4. Vispa grädden fast.
  5. Blanda jordgubbsmoset med äggulesmeten.
  6. Blanda ner den vispade grädden.
  7. Vänd sist i de vispade äggvitorna och blanda väl.
  8. Häll i glasslåda och låt stå i frysen minst 4 timmar. 
  9. Har man glassmaskin kan man även köra smeten i den tar ca 20 min. 
  10. Toppa med färska jordgubbar för lite extra smak.