Fiskpudding

fiskpudding

Ingredienser

400 g torskfilé
0,5 l vatten och 0,5 tsk salt till förkokningen

2 dl okokt grötris
1 msk smör till riset
4 dl vatten
1 krm salt
3 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 st skivor med smör

 

Beskrivning

Börja med att koka risgrynsgröten genom att koka under lock i 10 minuter, riset, smör, 1 krm salt och vatten tills vattnet kokat nästan på in, tillsätt då mjölken och låt sjuda på mycket svag värme under locks i 40 minuter utan att röra i gröten. Under tiden så sätter du på ugnen på 225 grader och samtidigt lägger du det djupfrysta fisken i en kastrull och slår på vatten och kokar upp med lite salt. När det börjar kokar stänger du av värmen och låter fisken stå där tills gröten är klar. När gröten är klar tar du fisken och lyfter upp i en skål och mosar den med en gaffel i småbitar, knäck äggen och blandar med fisken och tillsätt salt och peppar. Nu blandar du i gröten och rör om försiktigt så allt blandar sig.Smöra en form och häll blandningen i formen. Toppa med några klicka smör på toppen och skjuts in i ugnen i 30-40 minuter, tills den får fin färg. Servera med skirat smör, rårivna morötter och kokt potatis om man vill. Potatis behövs inte om man inte är extra hungrig, finns ju mycket kolhydrater i riset.