
Ingredienser
500 g grytbitar av nöt
eller 500 g nötstek
eller 500 g fransyska
2 st gula lökar
2 dl vatten
1 st kalvbuljongtärning
2 msk soja
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl grädde
2 lagerblad
idealmjöl
Beskrivning
Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Rör i soja, lagerblad och peppar. Skala lökarna och skär i ringar. Lägg löken och köttet i buljongen. Häll på mera vatten om du tycker det behövs så att köttet kan koka i vätskan. Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då. Provsmaka gärna en bit och är det inte mört fortsätt då att koka tills det blir mört. Det har hänt att jag kokat upp till 1,5 timmar. När köttet är mört, rör i grädden och rör ner idealmjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter. Servera med ris och grönsaker.