
Ingredienser
500 g strimlat nötkött (innanlår, nötbog)
1 st gul lök
200 g champinjoner
ca 2 msk smör
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré
2 tsk ljus fransk senap t.ex dijon
2.5 dl grädde
1 msk kalvfond
Beskrivning
Skär köttet i 2 cm breda strimlor.Hacka löken och lägg i kastrull tillsammans med köttet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Täck med vatten tillsätt kalvfond och låt koka i ca 1 h eller tills köttet är mjukt. Skär champinjonerna i skivor och stek dem. Tillsätt tomatpuré och senap i kastrullen där nästan allt vatten nu är borta. Häll på grädden och tillsätt mer kalvfond om det behövs. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.Smaka av med salt.