
En supergod blandfärswok med grönsaker och nötter. Fick med denna en gång från Hello fresh och kan inte leva utan denna nån gång i veckan. Godast med tjocka udon nudlar men funkar även med vanliga äggnudlar som på bilden. Försöker hitta den perfekta hoisinsåsen för den vi fick med var jättegod men blue dragons eller icas är inte lika bra. Men kör på icas tills jag hittat rätt.
Ingredienser, 4 port
2 st rödlök
2 st morötter
2 st pak choi
1 st vitlöksklyfta
1 tsk torkad ingefära
1/2 tsk chilikrydda
500g nudlar
1/2 dl hoisinsås
500g blandfärs
1/2 dl japansk soja
1 dl nudelvatten
40g jordnötter
peppar
salt
rapsolja
Beskrivning
- Skiva rödlöken tunt.
- Skala och kär morot i tändstikstunna strimlor.
- Grovhacka pak choi.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
- Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna på medelhögvärme.
- Pressa i en vitlöksklyfta och fräs med rödlök och morötter i 4-5 min. Så de blir mjuka.
- Tillsätt pak choi, ingefära och en generös nypa salt.
- Fräs i någon minut tills pak choien sloknat. För över i en skål och ställ åt sidan.
- Tillsätt nudlar i det kokande vattnet och låt koka tills de är lite al dente.
- Spara 1 dl nudelvatten innan du häller bort det från nudlarna.
- Häll tillbaka nudlar i kastrullen och tillsätt hoisinsås och det sparade nudelvattnet, rör om väl.
- Hetta upp en ny generös skvätt med rapsolja medans nudlarna kokar och stek blandfärsen på medelhög värme.
- När blandfärsen fått lite färg tillsätt sojasås och grönsaker och blanda väl. Låt stekas några minuter tillsammans.
- Häll sedan kött och grönsaksblandningen över nudlarna och rör ihop tills allt blandats väl och smaksätt med peppar och salt.
- Servera genast och toppa med jordnötter.