
Ingredienser
500g oxfilé
500g Rigatoni pasta
250g färska champinjoner (ca 10 st)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl rödvin
2 msk oxfond
1-2 tsk malen svartpeppar
5 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
Smör till stekning
Flingsalt och persilja till garnering
Beskrivning
Finhacka lök och pressa vitlök i en stekpanna. Bryn tills den blir mjuk utan att få färg. Tillsätt vinet och låt sjuda tills vätskan reducerats till hälften. Börja koka pastan och sätt den i en stor kastrull. Medans hacka svampen och stek med smör i en annan stekpanna. Häll i grädden och svampen i lök och vinblandingen och smaksätt med oxfond, salt och peppar. Låt sjuda tillsammans i ca 7 min.Smaka av och tillsätt eventuellt mer peppar.Skär oxfile i mindre bitar och stek separat i smör. Rör sedan ner oxfilén tillsammans med löken och svampsåsen. Häll av pastan och blanda ihop med oxfilén och såsen.Toppa med lite flingsalt och persilja.