
Ingredienser
1kg – 2kg revbensspjäll tjocka
Marinad/Glaze:
2 dl tomatpure
3 msk vatten
0.5 dl raps olja
0.5 dl flytande honung
2 tsk chilipulver
2 klyftor pressad vitlök
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Pommes eller valfritt tillbehör.
Brunsås kan göras till
1 dl Sky från revbensspjäll
2 dl matlagningsgrädde
svartpeppar & salt efter smak.
Beskrivning
Lägg revbensspjällen i en ugnsäker form och sätt in i ugnen på 150 grader. Tillagas i ca 2h tills dom är möra. Vänd på steken efter ca 1h. Gör medans marinaden/glazen genom att blanda ihop ingredienserna. Tag ut ur ugnen och skiva upp efter menen i skivor. Gnid in skivorna med glazen och häll i allt så hela såsen får ugnskonsistens. Detta kan sedan få marinera någon timme eller till nästa dag men går även göra direkt. Ställ ugnen på 225 grader och kör dem i ca 15min. Förslagsvis görs strips eller liknande i ugnen samtidigt med varmluft,