Friterad kyckling

friterad kyckling

Ingredienser

600 g  kycklinglårfilé

2 dl  rismjöl

1 tsk  bakpulver

0,5 tsk  salt

1,5 dl  vatten

1  äggvita

2 dl  neutral rapsolja, till stekning

Sötsur sås:
4 msk socker

4 msk ketchup

4 msk äppelcidervinäger

2,5 dl vatten

1.5 tsk soja, Kikkoman

1 tsk salt

2.5 tsk potatismjöl utrört i vatten

Beskrivning

Blanda alla ingredienser utom potatismjölet i en kastrull. Koka upp och rör så att allt blandar sig. Ta kastrullen från plattan och blanda i lite potatismjöl utrört i vatten. Såsen ska inte koka mer utan bara bli varm. Skär kycklingen i ca 2×3 cm bitar. Blanda rismjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn smet. Vispa äggvitan till skum och vänd ner i smeten.Blanda ner kycklingbitarna i smeten.Hetta upp en djup stekpanna med ca 3 cm olja i botten. Oljan ska vara 180 grader, om man lägger i en bit bröd ska den bli gyllene och frasig på en minut.Stek kycklingbitarna i oljan, lite i taget så oljan inte kyls ner, då kokar kycklingen istället för att stekas. Låt kycklingen bli gyllene och frasig, lägg sedan på dubbelvikt hushållspapper att rinna av.