
Ingredienser
250 gram kycklingfilé
3 dl ris, gärna basmatiris eller jasminris
2 st vitlöksklyftor
1-2 msk kinesisk soja
2 tsk strösocker
1/4 tsk vitpeppar
6 st körsbärstomater
1 knippe salladslök
250 gram gröna ärtor
3 st ägg, uppvispade
salt och peppar
gurka, lime och japansk soja till servering
Beskrivning
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka ärtorna. Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint. Stek kycklingen och vitlök i en stekpanna/wokpanna i lite olja. Rör ihop soja, socker och vitpeppar i en skål. Tillsätt det kokta riset och sojaröran i kycklingen. Blanda väl. Låt fräsa ihop några minuter. Tillsätt kokta ärtor, strimlad salladslök och tomaterna. Låt det bli varmt.Hetta upp en stekpanna vid sidan om och stek dom uppvispade äggen i lite smör. Salta och hacka sönder dom till småbitar. Blanda äggen med det andra och servera med skivad gurka, lime och japansk soja.