Fyllda kycklingfileer

fyllda kycklingfileer

Ingredienser

4st kycklingfileer

200g paprika färskost (1.5 paket)

1 liten burk soltorkade tomater

2.5 dl creme fraiche

peppar

salt

Beskrivning

Mixa de soltorkade tomaterna med en stavmixer så det blir små bitar. Rör i färskosten och blanda om. Ta ca 2/3 av röran och använd den till att breda ut i och på filéerna. Blanda ut den sista tredjedelen med en burk créme fraiche och ställ åt sidan (sås att äta kall till filéerna) Skär en ficka i filéerna från sidan och bre ett lager av ost och tomatröran. Fyll alla fyra filéerna och bred röran som är kvar ovan på. Ställ in i ugnen ca 30 min tills kycklingen är 74 grader. Servera med ris och den kalla såsen

Flygande jakob

flygande jakob

Ingredienser

2 grillade kycklingar
3 bananer
5-10 Champinjoner
5 dl matlagningsgrädde

1 dl mjölk
1 dl chilisås

1 msk maizena redning ljus

Salt och peppar efter smak.
Jordnötter

 

Beskrivning

Rensa kycklingen, lägg i form. Skiva bananer över och blanda i stekta champinjoner. Strö över jordnötter. Värm matlagningsgrädden och mjölken i en kastrull, tillsätt chilisåsen samt maizena. Salta och peppra efter smak, låt sjuda tills den tjocknar. Brev över kycklingen.In i ugn 20-30 min 200 grader.

Fransk kycklinggryta

Fransk kyckinggryta

Ingredienser

400 g kycklingfiléer

300 g champinjoner

Smör

2 1⁄2 dl matlagningsgrädde

1 st hönsbuljongtärning

2 msk senap

2 st pressade vitlöksklyftor

1 tsk timjan

2 krm svartpeppar

färsk persilja till garnering

 

Beskrivning

Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dem i smör. Tillsätt grädde, buljong, senap och vitlök. Låt koka ca 5 min. Smaka av med timjan och svartpeppar. Strö över persilja. Servera med ris.

Ugnsbakad sötpotatis med kycklingröra och rostade kikärtor

ungsbakad sötpotatis med kycklingröra

Ingredienser

4 st

4 st sötpotatis(ar)
2 st kycklingfilé(er)
1 dl kikärtor, kokta
2 dl crème fraiche
1 påse färsk bladspenat, en näve

 

extra tillägg i röran om man vill

1 gul lök

1 paprika

 

Beskrivning

Rosta kikärtorna och ugnsbaka potatisen:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär potatisen mitt itu på längden.

3. Blanda olja med salt och svartpeppar efter smak.

4. Pensla potatisarna med oljan, även skalet.

5. Skölj kikärtorna med kallt vatten och häll sedan på en plåt med bakplåtspapper.

6. Ringla över olja över kikärtorna och strö över paprikapulver (fungerar även med chilipulver om man har det hemma).

7. Rosta kikärtorna tillsammans med potatishalvorna i ca. 25 – 30 minuter. 

 

Kycklingröran:

1. Skär kycklingen i små bitar.

2. Stek sedan på medelhög värme tills den är genomstekt.

3. Blanda créme fraiche, salt och svartpeppar i en bunke.

4. Blanda ner den stekta kycklingen i bunken och tillsätt spenaten. Ev. hacka och stek löken samt paprikan, rör ner i kycklingröran.

 

Garnering:

1. Gröp ur mitten av potatishalvorna och tillsätt kycklingröran.

2. Toppa med de rostade kikärtorna och lite hackad spenat.

Kycklingburgare

kycklingburgare

Ingredienser

4 burgare

4 st hamburgebröd (Max egna är godast)

2 st kyckling filéer

4 blad crisp sallad

1 röd lök

1 grönt äpple

Vitlökssmör

 

Marinad, KajP honung brukar jag använda.

Vitlöksdressing eller aioli på tub

 

Beskrivning

Skär kycklingen i fyra tunna skivor och lägg i marinad, om den får ligga en dag blir den extra god men snabbmarinad på en timme går bra med. Stek kycklingen på medelvärme tills helt genomstekt. Skiva löken och bryn tillsammans med lite smör tills helt mjuk. Häll på en deceliter vatten och låt koka bort. Ställ åt sidan. Bred vitlökssmör på hamburgebröden och stek sedan på medelvärme. Servera genast med sallad, skivat äpple och vitlöksdressing.

Krämig kycklingpasta med soltorkadtomat och babyspenat

soltorkadetomat pasta

Ingredienser

6 port

500 g pasta
4st kycklingfiléer
2,5 dl crèam fraiché
1 liten burk soltorkade tomater
I paket crèam bonjour soltorkadtomat
Färsk babyspenat
Salt, peppar, krydda efter smak

 

Beskrivning

Sätt på vatten och koka pastan. Skiva kycklingen i tunna skivor. Stek och krydda kycklingen efter smak. Lägg soltorkade tomater och crèam fraiche i en skål. Mixa med stavmixer till en fin röra. Rör därefter ner crèam bonjour i röran. Blanda röran med den varma färdigkokta pastan. Rör ner kyckling och babyspenat. Servera och njut 🙂

Kyckling i sataysås

kyckling i sataysås

Ingredienser

4 st kyckling filéer

400g fryst wok klassic (Findus)

 

1 tsk chilipulver

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 burkar kokosmjölk

2 tsk röd curry pasta

2 dl jordnötter

1 msk söt soja

1 msk maizena redning.

 

Beskrivning

1. Tärna kyckling filéerna i små bitar. 

2. Hacka lök och vitlök i mycket små bitar.

3. Hacka jordnötterna till en fin massa i matberedare. 

4. Stek löken och vitlöken så den får svettas.

5. Lägg i kycklingen och stek tills nästan helt klar.

6. Medans kycklingen steker stek de frysta grönsakerna i en egen panna.

7. När kycklingen är klar, häll på kokosmjölken och tillsätt den röda curryn, chilin samt sojan.

8. Tillsätt de färdigstekta grönsakerna och jordnötspulvret.

9. Låt sjuda några minuter och red av med maizena.

Kycklingspagettigratäng

spagettigratäng

Ingredienser

1 grillad kyckling

2 st paprikor

ca 7 färska champinjoner

1 påse riven mozzarella

ca 0.5 kg spagetti.

 

Såsen

50g smält smör

1 1/2 msk mjöl

2 tsk paprikapulver

2 tsk curry

2 dl matlagningsgrädde

1 kycklingbuljongtärning

3 dl vatten

salt, peppar

 

Beskrivning

Koka spagettin och lägg i en stor ungsform. Rensa ut köttet från kycklingen. Hacka paprikorna. Hacka och stek champinjonerna. Blanda sedan kyckling, paprika och svamp med spagettin i formen. Smält smöret i en panna.Tillsätt mjölet och rör om tills helt löst.Tillsätt sedan resterande ingredienser för såsen och låt skjuda upp. Smaka av med salt och peppar. Häll sedan såsen över pastan och strö över riven ost.In i ugnen på 175 grader tills den fått fin färg ca 20 min.

Pastasallad med kyckling

pastasallad

Ingredienser

1 grillad kyckling

2 paprikor

3 tomater

Sallad ca 1 kruka

0.4 kg spagetti

 

Såsen

1 dl majonäs

1 dl creme fraiche

1/2 dl chilisås

1/2 tsk paprikapulver

1/2 tsk grönsakskrydda

 

Beskrivning

Bryt av spagettin och koka den klar. Skölj av med kallt vatten så den inte klibbar ihop samt blir sval. Lägg i en stor bunke. Rensa ut allt kött på kycklingen och lägg i en stor bunke. Hacka paprikorna, tomaterna och sallad i bitar och strö över kycklingen. Rör ihop alla ingredienser för såsen och häll över spagettiröran. Blanda väl och förvara i kylskåpet till servering.

Krämig svamprisotto med stekt kyckling

svamprisotto

Ingredienser

4 port

3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
12 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2.5 msk olivolja
4 dl grötris
2.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g champinjoner
3 msk smör
2 dl riven parmesanost (kan uteslutas)
salt och nymalen svartpeppar

 

4 st kyckling filéer

Valfri krydda till kyckligen jag brukar använda en kryddmix.

 

Beskrivning

Skala och finhacka löken och vitlöken.Koka upp buljongen som ska hållas varm. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg.Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset.Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta. Riset är färdigkokt efter ca 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd. Platta ut kyckling filéerna lite genom att snitta den tjocka delen. Krydda med valfri krydda och stek sedan på medelvärme tills saften som kommer ut är klar i färgen. Skiva svampen och stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset.Tillsätt den rivna parmesansosten (kan uteslutas). Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd ev. med mer buljong. Smaksätt med salt och peppar.