
Ingredienser
300 gram grön sparris, färsk
1 st gul lök(ar), finhackad
5 dl vatten
1 st kycklingbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vitt vin, torrt
smör
salt och peppar
Beskrivning
1. Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (det går att byta ut mot burksparris). Häll av vattnet och spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.
2. Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde. Låt koka i cirka 10 – 15 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker för att få bort den sträva smaken. Mixa soppan i en matberedare eller glasmixer.
4. Sila soppan för att få den riktigt slät. Servera med bröd och en klick créme fraiche.