Krämig potatis- och purjolökssoppa

potatis och purjolökssoppa

Ingredienser

4 st potatis

2 st purjolök

1 tsk rosmarin

1⁄2 tsk dragon

2 tsk körvel

2 st grönsaksbuljongtärningar

5 dl vatten

5 dl mjölk

2 dl lätt crème fraiche

1 dl finhackad färsk persilja

salt och peppar

Beskrivning

Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten.Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen.Låt soppan koka upp. Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter.