
Ingredienser
3 dl grädde
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
2 st morötter
1 st palsternacka
3 st potatisar
1 st bit rotselleri
0.5 st purjolök
1 tsk timjan
1/2 – 1 msk fransk senap
2-3 dl riven västerbottenost
Beskrivning
Värm ugnen till 220 grader. Skala och riv rotfrukterna grovt.Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar.Lägg i de rivning rotfrukterna och låt koka på svag värme ca 15 min. Rör om försiktigt då och då så det inte fastnar i botten. Lägg i ost och senap (spara lite ost till garnering) och låt koka i ca 5 min till. Smaka av och häll upp i små smorda formar eller en stor gratängform, lägg resten av osten överst. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 15 min. Låt vila i 10 min före servering och garnera med en kvist färsk timjan.