Rotfruktsgratäng

rotfruktsgratäng

Ingredienser

3 dl grädde

1 klyfta vitlök

1 tsk salt

2 st morötter

1 st palsternacka

3 st potatisar

1 st bit rotselleri

0.5 st purjolök

1 tsk timjan

1/2 – 1 msk fransk senap

2-3 dl riven västerbottenost

Beskrivning

Värm ugnen till 220 grader. Skala och riv rotfrukterna grovt.Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar.Lägg i de rivning rotfrukterna och låt koka på svag värme ca 15 min. Rör om försiktigt då och då så det inte fastnar i botten. Lägg i ost och senap (spara lite ost till garnering) och låt koka i ca 5 min till. Smaka av och häll upp i små smorda formar eller en stor gratängform, lägg resten av osten överst. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 15 min. Låt vila i 10 min före servering och garnera med en kvist färsk timjan.