Halloumi med rostade grönsaker

Halloumi rostade rotfrukter

Ingredienser

750 g potatis

4 – 5 morötter

3 rödlökar

400 g halloumiost

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk salt (gärna gourmetsalt)

1 krm svartpeppar

1 tsk timjan

sallad

Sås

1/2 dl ajvar relish

1 dl lätt crème fraiche

Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor.Lägg potatisen, morötterna och löken på ett bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg osten bredvid grönsakerna och stek ytterligare ca 10 minuter. Rör ihop olja, vinäger, vitlök, salt, peppar och timjan i en stor skål. Lägg i salladen och de ugnsstekta grönsakerna och blanda runt. Lägg på osten. Servera med såsen.