Mascarpone-pasta med svamp

mascarponepasta med svamp

Ingredienser

400 g pasta

500 g shitake, portabella, trattkantareller eller kastanjechampinjoner

3 schalottenlökar

3 vitlöksklyftor

1 dl torrt vitt vin

1 tärning svampbuljong

150g mascarpone

Ett knippe sparris

2 msk olivolja

1/2 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

Beskrivning

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skala och hacka sparrisen. Lägg i kastrull och koka tills den är mjuk. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.Skär svamparna i bitar. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort. Ta upp och lägg åt sidan. Stek vitlök och schalottenlöken.Häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Lägg i den mjuka sparrisen och låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen och svampen peppra lite lätt. Blanda pastan med såsen och strö över lite persilja och servera.