
Ingredienser
400 g pasta
500 g shitake, portabella, trattkantareller eller kastanjechampinjoner
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 dl torrt vitt vin
1 tärning svampbuljong
150g mascarpone
Ett knippe sparris
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skala och hacka sparrisen. Lägg i kastrull och koka tills den är mjuk. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.Skär svamparna i bitar. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort. Ta upp och lägg åt sidan. Stek vitlök och schalottenlöken.Häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Lägg i den mjuka sparrisen och låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen och svampen peppra lite lätt. Blanda pastan med såsen och strö över lite persilja och servera.