Blåbärsmuffin med crunch

Blåbärsmuffin med crunch

Ingredienser, ca 8 st

50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vaniljfyllning: 
1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
(den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )

Topping:

3 dl blåbär

Crunchet: 
30 gram smör
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Beskrivning

Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget. Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp. Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten. Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av den goda vaniljkrämen ner i smeten. Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med. Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18-20 minuter, eller tills muffinsen fått en fin färg. Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.