Mammas Gobullar i långpanna

Bullar i långpanna

Ingredienser

Degen

150g smält margarin

2 dl mjölk

70g jäst

1/2 dl strösocker

1 tsk kardemumma

1/2 tsk salt

2 ägg

1 liter mjöl

 

Fyllning 1.

5 dl marsan kräm (5 dl mjölk + 7,5msk vaniljpulver)

 

Fyllning 2 

100g smör

1 1/2 dl farinströsocker

1 msk ljus sirap

 

Glasyr

2 dl florsocker

1 tsk vatten

 

Beskrivning

Ta fram smöret och skär upp i kuber. Låt stå framme och bli rumsvarmt. Ta även fram äggen så de är rumsvarma. Rör ihop fyllning 1 och ställ i kylen så den tjocknar. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll hälften över jästen.Rör om och lös upp jästen noga, häll sedan på resterande mjölk. Rör i ägg, socker, kardemumma, salt, nästan allt mjöl (låt degen gå ihop innan du tillsätter de 2 sista dl om de behövs) och det rumsvarma smöret.Arbeta ihop degen i degmaskin eller för hand ca 10 min så den blir smidig, den får gärna vara lite kladdig men ska lossna från bunken. Låt Jäsa i 15 min. Slå på ugnen 225 grader. Rör samman smör, farinsocker och sirap kallt.Dela degen i hälften. Kavla ena halvan så att den får plats i en långpanna och bred ut fyllning 1 (marsankrämen). Kavla ut den andra halvan tunt och långt och bred ut fyllning 2 (socker/sirap och smörblandningen). Rulla ihop och dela i bitar (5×7 st) och lägg ut på den undre halvan. Grädda i 15 min. Servera med glasyr. Obs! Om de ska frysas, frys utan glasyr.