Pepparkakscookies

pepparkakscookies

Supergoda pepparkakscookies för de som är galen i pepparkaksdeg! Dessa påminner om kolasnittar i stort format fast med pepparkakssmak. Grundreceptet är från Fridas bakblogg med lite modiferingar för min favorit pepparkakssmak.

 

Ingredienser:
120 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
2 msk mjölk

2 tsk nejlika

2 tsk kanel

2 tsk ingefära
4.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 krm salt

 

Garnering:
1 dl strösocker
1 dl florsocker

 

Beskrivning:

  1. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör och strösocker mjukt och fluffigt med elvisp.
  3. Tillsätt ägg och vispa ihop.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg, med slickepott eller händerna.
  5. Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  6. Tag ut degen och sätt ugnen på 175° över/undervärme.
  7. Dela degen i 24 jämnstora delar och rulla varje bit till en boll.
  8. Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker, var generös med florsockret.
  9. Placera 12 kakor på varje plåt och grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i ca. 10-11 minuter.
  10. Tag ut och låt svalna en aning innan du flyttar kakorna från plåten.
  11. Om florsockret smält under gräddning går det pudra lite mer efter kakorna kallnat.