Saffransskorpor med vit choklad och mandel

Saffransskorpor

Ingredienser

2 ägg

1 dl socker

1 dl muscovadosocker

1 kuvert saffran

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

100g smör, rumstempererat

100g vit choklad

1 dl mandel

1 tsk bakpulver

5 1/2 dl vetemjöl

1 nypa salt

Beskrivning

Mortla saffran med en tsk av sockret. Vispa ägg, socker, muscovadosocker och vaniljpulver fluffigt. Vispa i saffranet. Hacka chokladen och mandeln grovt och rör ihop med det mjuka smöret. Vispa ihop äggvispet och smörblandningen. Sikta i bakpulvret, mjölet och saltet. Rör ihop till en deg. Dela degen i två och platta ut till två längder, ca 8 cm bred 1.5 cm tjock, på en bakplåt med bakplåtspapper.Grädda i 200 grader i ca 15 min. Beroende på hur tjock de är kan någon extra minut behövas.Ta ut plåten och skär längderna i ca 1 cm breda skorpor. De kommer fortfarande vara rätt mjuka när detta görs. Skär därför med försiktighet så de inte går sönder. Lägg ut skorporna med mellanrum på plåten och sätt in i ugnen igen. Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan lite på glänt. Låt plåten stå i ugnen tills den är helt sval och skorporna har torkat till spröda små saker. Viktigt att inte sätta in dem i burk förrän de svalnat helt annars blir de mjuka.