
Ingredienser
100g smör
5 dl mjölk
50g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
10-12 dl vetemjöl special
Beskrivning
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i.
Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt.
Häll i mjölet, lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig.
Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter, dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5-10 minuter.
Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225-250 grader i cirka 6 minuter.
Eller tills bröden fått en fin färg.
Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmelad