Cheesecake (glasscheesecake)

Glasscheesecake

Ingredienser

3 st ägg
1.5 dl strösocker
200 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
10 st digistivekex

1 burk hjortronsylt 

 

Beskrivning

1. Smula digestivekex i botten på formen

2. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.

3. Vispa äggulorna med sockret och vaniljsockret tlll en pösig smet. Mosa osten och blanda ner den i smeten på låg hastighet.

4. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.

5. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum (rena, fettfria vispar!) och vänd försiktigt ner dem så att inte luften går ur smeten.

6. Fördela smeten i formen. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.

7. Servera cheesecaken i tårtbitar med varm hjortronsylt eller hallon.