
Ingredienser
200 g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1.5 krm salt
4 st ägg
2.5 dl vetemjöl
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Häll upp i en bunken och rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker och salt i det avsvalnade smöret. Rör sedan ner ett ägg åt gången. Tillsätt till sist mjölet och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (23 cm). Grädda i mitten av ugnen i 16-18 min. Dennis kör 16.5 😉 jag brukar köra 19. Den kommer att ”vobbla” lite och se ofärdig ut när man tar ut den. OBS!!! Den får inte skäras upp innan den svalnat helt i kylskåp. Kan gärna stå i kylen över natten så stelnar den ihop till en otroligt saftig och krämig kaka. Servera med vispgrädde!