
Ingredienser
150 g smör
150 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl socker
1 tsk vanilj
0.25 tsk salt
2 dl vetemjöl
Garnering
150 g mörk choklad
1 msk smör
Beskrivning
Smält ihop 150 g smör och 150 g mörk choklad (jag tog Marabous mörka) och låt smeten svalna. Vispa 4 ägg, 2 dl socker, 1 tsk vanilj och 1/4 tsk salt så att det blir riktigt pösigt. Rör försiktigt ner chokladsmöret samt 2 dl vetemjöl. Häll i en 24 cm smord och bröad form gärna med löstagbar kant. Grädda 25 min (inte mer!) i 175 graders ugnsvärme. Smält 150 g mörk choklad och tillsätt 1 msk smör. Se till att det inte blir för varm.Bred ut glasyren på kakan, det ska täcka hela kakan även kanterna. Man kan dra mönster i chokladen eller droppa hur man vill.