
Ingredienser
Lax
500 g Laxfilé Fryst
100 g Cachew nötter
1 st Ägg
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 msk Olivolja
1 msk Mat & Bak Smör
Sås
0.5 st Gurka
1 st Äpple Granny Smith
225 g Mango Fryst
1.5 dl Creme Fraiche Naturell
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Tillbehör
3 dl Jasminris
0.5 st Romansallat
1 st Röd Paprika
3 msk Olivolja
2 msk Vinäger
Beskrivning
1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Sås: Skölj gurkan och dela den på mitten. Gröp ur det vattniga med en sked. Skala äpplet. Skär gurka och äpple i små tärningar. Blanda i en skål med den tinade mangon och creme fraiche. Smaka av med en nypa salt och peppar.
3. Lax: Skär laxen i 4 portionsbitar om den är färsk. Salta och peppra varje bit ordentligt.
4. Mixa cashewnötterna i en matberedare eller hacka dem med en kniv till ett grovt smul och lägg på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik.
5. Doppa laxfiléerna först i ägget och sedan i cashesmulet.
6. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek laxbitarna gyllenbruna på varje sida. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
7. Tillbehör: Skölj salladen och paprikan. Skär salladen i stora bitar och strimla paprikan. Lägg upp på ett fat och ringla över lite olja och vinäger.Servera den crunchiga laxen med ris, sås och sallad