Stekt torsk med citronsås

torsk med citronsås

Ingredienser

4 port

4 st torskfiléer

2 dl lätt créme fraiche

3 dl matlagningsgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk citronsaft

1 tsk citronskal 

Maizena redning

Citronpeppar

12 potatisar

Beskrivning

Såsen:
1. Pressa ur saft från en citron och riv av skalet på ett rivgärn.

2. sätt i en kastrull tillsammans med grädden och créme fraichen, samt buljongtärningen. 

3. Låt skjuda upp och tillsätt maizena vit redning för önskad tjocklek. Fisken:Stek torskfiléerna i riktligt med smör så de får en gyllene yta samt strö över citronpeppar för mer smak.

Potatisen:
Skiva potatisen i bitar och koka tills de är nästan klara ca 10 min. Skölj potatisen i kallt vatten tills den svalnat och stek sedan bitarna i smör tills gyllenbruna.