
Ingredienser
500 g pasta av valfri sort
250 g grön sparris
4 skivor fläskkarrè
60 g pinjenötter
2 st scharlottenlökar
1 st vitlöksklyfta
2 dl riven prästost eller parmesanost
olivolja
peppar och salt
KajP grillolja till marinering av köttet, marinera gärna ett dygn innan.
Beskrivning
Koka pastan. Hacka scharlottenlök fint och lägg i en stekpanna tillsammans med lite olja. Pressa i vitlöken och låt stekas tillsammans med scharlottenlöken tills den blir glansig ska ej få färg. Skär köttet i medelstora bitar och lägg i pannan. Salta och peppra efter smak. Stek på medelhögvärme tills köttet är genomstekt. Ställ åt sidan med lock. Skala sparrisens nedre del och skär sedan av dem i tre delar. Stek i en egen stekpanna med lite olivolja tills de mjuknar ca 5-8 min. Tillsätt pinjenötterna och stek 3 min till. Rör sedan ihop kött, pasta, sparris och pinjenötter i samma kastrull. Tillsätt osten och rör om väl. Servera och njut.