Pasta med sparris, karrè och pinjenötter

fläskfile med sparris

Ingredienser

500 g pasta av valfri sort

250 g grön sparris

4 skivor fläskkarrè

60 g pinjenötter

2 st scharlottenlökar

1 st vitlöksklyfta

2 dl riven prästost eller parmesanost

olivolja

peppar och salt 

KajP grillolja till marinering av köttet, marinera gärna ett dygn innan.

 

Beskrivning

Koka pastan. Hacka scharlottenlök fint och lägg i en stekpanna tillsammans med lite olja. Pressa i vitlöken och låt stekas tillsammans med scharlottenlöken tills den blir glansig ska ej få färg. Skär köttet i medelstora bitar och lägg i pannan. Salta och peppra efter smak. Stek på medelhögvärme tills köttet är genomstekt. Ställ åt sidan med lock. Skala sparrisens nedre del och skär sedan av dem i tre delar. Stek i en egen stekpanna med lite olivolja tills de mjuknar ca 5-8 min. Tillsätt pinjenötterna och stek 3 min till. Rör sedan ihop kött, pasta, sparris och pinjenötter i samma kastrull. Tillsätt osten och rör om väl. Servera och njut.