Pastagratäng med skinka

Pastagratäng med skinka

Ingredienser

500 g kassler/skinka

400 g bandpasta

2 paprikor valfri färg

2 dl frysta ärtor

2 msk vetemjöl

1-2 msk tomatpurè

2,5 dl matlagningsgrädde

3 dl mjölk

2 dl riven ost

peppar/salt

torkad örtkrydda (oregano/basilika/dragon)

 

Beskrivning

Koka pastan och låt den rinna av i durkslag.Skär kassler och paprika i tärningar. Stek det lätt i lite smör i stor panna. Strö över mjöl, rör om och tillsätt tomatpurè, grädde och mjölk. Låt det koka ihop lite och smaka av med peppar och valfri örtkrydda. Rör ner 1 dl ost och blanda ihop med pastan. Häll över i en ugnsform och strö över lite mer ost. Gratinera i 225 grader i ca 15-20 min.