
Ingredienser
Runt 1 kilo skinkstek
1 äpple
2 morötter
1 gul lök
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
Marinad:
1 msk senap (gärna dijon)
1 msk tomatpure
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk soya
Sås:
Sky från steken
1 köttbuljongtärning till såsen
Peppar
Maizena
Beskrivning
Lägg lergrytan i vatten och låt stå i 1 timme. Sätt ugnen på 150 grader.Skär morötter, äpple och löken i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål. Putsa köttet från hinnor och smörjin marinaden på köttet. Lägg i lergrytan och lägg grönsakerna som du skurit i bitar runt om steken. Sätt på locket och ställ in i ugnen. Sätt in en köttermometer i bitens tjockaste del. Ta ut steken när den kommit upp i 70 grader, då är den klar. Låt köttet vila medan du gör såsen. Häll av skyn från köttet ner i en kastrull. Tillsätt en skvätt grädde och ev. lite mer fond. Samt salt och peppar. Red av såsen med maizena.