
Ingredienser
Pajdeg:
2 msk vatten
4 dl vetemjöl
175 gram smör
Fyllning:
800g köttfärs
1 tärning köttbuljong
1 gul lök
1 tsk timjan
1.5 dl slotts tomatpuré
1.5 dl vatten
1 msk balsamico
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk majs
1 burk (ca 290g) skivade champinjoner
1 gul eller röd paprika
Stanning:
3 st ägg
1 dl riven ost
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
Garnering:
2 st hela tomater
Riven ost ca 1 påse (det som blir kvar efter 1 dl)
Till servering:
Crème fraiche
Sallad
Beskrivning
Skiva rumstempererat smör i kuber och sätt i en bunken. Tillsätt mjöl, salt och vatten.Knåda ihop till en deg och tryck sedan ut i en stor form ca 20×30 cm så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Ställ in i kylen och låt vila minst 15 min. Sätt ugnen på 200 grader.Skala och finhacka löken. Hacka paprika i bitar.Fräs löken och tillsätt köttfärsen. Stek klart köttfärsen och tillsätt alla resterande ingredienser för fyllningen och låt puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Medans det puttrar sätt in pajdegen i ugnen och förgrädda den i 10 min. Tag av köttfärsen från plattan. Rör ihop ägg, grädde, mjölk och ost i en skål. Häl den över köttfärsröran och rör snabbt ihop så äggen blandar sig väl med röran.Tag ut pajskalet från ugenen och häll över köttfärsröran. Skiva tomaterna och lägg ut över hela pajen. Strö över den resterande osten. Grädda ca 25min i mitten av ugnen tills osten fått fin färg. Servera med sallad och créme fraiche.