
Ingredienser
Fyllning:
3 kyckling filér
1 gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
5 st färska champinjoner
Riven ost till garnering
Deg:
75g smör
2 dl vetemjöl
3/4 kvarg
2 msk vatten
Stanning:
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk johnys senap
1 dl riven västerbottenost
1/2 dl torkad dragon
1/2 tsk salt
peppar
Beskrivning
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Stek kyckling, fräs svampen och paprikan. Stek löken.Rör ihop allt och lägg i pajskalet. Häll över röran och grädda i ugn 200 grader 35 min.