
Ingredienser
500 g Farfalle pasta
750 g kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250g färska champinjoner
2,5 dl lätt créme fraiche
1 tsk mortlad timjankrydda
1/2 tsk paprikakrydda
1 L kycklingbuljong (1 L vatten + kycklingbuljongtärning)
En förpackning färsk babyspenat (kan uteslutas)
salt
peppar
olivolja till stekning
Beskrivning
Hacka kycklingen i kuber och stek gyllenbrun i en djup kastrull tills den är helt klart. Ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.Hacka lök och pressa vitlöken, lägg i kastrullen tillsammans med lite olja.Låt svettas i några minuter utan att få färg. Tillsätt skivad svamp och 1 dl buljongvatten, samt timjan och paprika. Stek ihop tills svampen är mjuk och fått lite färg.Tillsätt all buljong och créme fraiche, låt koka upp och tillsätt pastan. Rör om då och då så pastan inte fastnar ihop. Låt sjuda tills pastan är klar och såsen blivit krämig. Rör i bladspenat och servera.Tips! Om det lätt bränner i botten mot slutet så stäng av plattan när det börjar närma sig och låt pastan bli klar under lock