Stekt ris med kyckling

stekt ris med kyckling

Ingredienser

250 gram kycklingfilé

3 dl ris, gärna basmatiris eller jasminris

2 st vitlöksklyftor

1-2 msk kinesisk soja

2 tsk strösocker

1/4 tsk vitpeppar

6 st körsbärstomater

1 knippe salladslök

250 gram gröna ärtor

3 st ägg, uppvispade

salt och peppar 

gurka, lime och japansk soja till servering 

Beskrivning

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Koka ärtorna. Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint. Stek kycklingen och vitlök i en stekpanna/wokpanna i lite olja. Rör ihop soja, socker och vitpeppar i en skål. Tillsätt det kokta riset och sojaröran i kycklingen. Blanda väl. Låt fräsa ihop några minuter. Tillsätt kokta ärtor, strimlad salladslök och tomaterna. Låt det bli varmt.Hetta upp en stekpanna vid sidan om och stek dom uppvispade äggen i lite smör. Salta och hacka sönder dom till småbitar. Blanda äggen med det andra och servera med skivad gurka, lime och japansk soja.