
Denna goding är en fredagsklassiker från tonnårstiden. Min vänns mamma gjorde alltid dessa när vi kom på besök. Otroligt saftiga och goda. En lyxig variant av varmamackor.
Ingredienser, 2 port
2 Landgångsbröd eller 4 rostfranska
150g riven ost
400g köttfärs
1 gul lök
2 tsk soja
1 tsk balsamico
1 tsk oxfond
peppar
2 paket pulverbearnaise (fungerar ej med riktig bearnaise den skär sig)
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och hacka en lök fint.
3. Bryn löken utan att få färg i en stekpanna.
4. Tillsätt köttfärsen och bryn den väl.
5. Tillsätt soja, balsamico, peppar och oxfond efter smak.
6. Låt vätskan koka bort.
7. Rör ihop och koka upp bearnaisesåsen medans färsen steks klart.
7. Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper.
8. Lägg upp bröd på plåten och fördela färsen på bröden.
9. Häll bearnaisesås över färsen och strö på riven ost.
10. Sätt in i ugnen i ca 10-15 min tills osten fått en gyllene färg.
11. Servera med en god sallad.