
Ingredienser
3 dl bulgur eller annat gryn
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
2 förp halloumiost (à 150 g)
1/2 gurka
250 g kvarg (10 %)
1 vitlöksklyfta
rivet skal och presad saft av1/2 citron
65 g god sallad
Beskrivning
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Skala lök och morötter, strimla löken och slanta morötterna. Tärna zucchinin.Stek lök, morötter och zucchini i hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger. Tärna halloumin och stek den frasig i resten av olivoljan i stekpannan. Vänd ner i den ljumma bulgursalladen. Grovriv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurkan med kvarg, skalad och finriven vitlök, citronskal och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Vänd ner rucolan i bulgursalladen och servera med citrusröran.